Muiderkring & AMROH

Muiderkring & AMROH

In de vorige eeuw speelde de Muiderkring en AMROH de hoofdrol bij mensen die zich in de vrije tijd bezig hielden met buizen elektronica. Met name het bouwen van een eigen radio was lucratief omdat een fabriekstoestel toen veel geld kostte. Ook het bouwen van een eigen zender voor radio en televisie heeft iedere techneut altijd geboeid. Velen hebben toentertijd een "illegale zender" gebouwd.

Toch blijft deze technologie interessant omdat in tijde van oorlog met minimale onderdelen een radio gebouwd kan worden die bestendig is tegen moderne wapens zoals "EMP bommen". Dankzij deze buizentechnologie kun je met jouw radio dan nog luisteren naar "het laatste nieuws...". Met name de korte golf is hierbij interessant omdat met een zender van een paar watts al communicatie mogelijk is over de halve wereld. In plaats van boodschappen in morse kun je dan ook nog digitale informatie over zenden !

Onze doelstelling is om zoveel mogelijk bouwontwerpen met buizen die uitgegeven zijn door Muiderkring en AMROH te verzamelen en beschikbaar te stellen via onze site. Mocht u ons hieraan kunnen helpen, dan vernemen wij dit HEEL GRAAG  via onze Email

NIEUW: Het 402 Kookboek !

Met enige trots presenteren wij hier het 402 kookboek. Hierin hebben wij alle artikelen uit Radio Bulletin en Dr. Blan over het gebruik van deze legendarisch 402 radiospoel gebundeld. Het ontwerpen en bouwen van je eigen buizenradio komt hiermee binnen handbereik !

402-Nieuw402metkap

Bij ons is de nieuwe versie weer leverbaar !

AMROH / Muiderkring

Radio Bulletin overzicht
Radio Blan compleet 0A-18
Jongensradio 1
Radio Blan compleet 19-36
Jongensradio 2
Uniframe UN1-UN60
Jonngensradio 4
Zelfgemaakte 402 spoel !
F4 HF Smoorspoel
Jaarboek 1961
Avontuur met Radio Bob
Dr Blan Radioschema's
"Luistervink" Tweede wereldoorlog radio met 1 buis ! cardan.nl/luistervink